Chocoladetulband

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de eieren met de suiker tot een wit schuimig mengsel. Voeg er de gezeefde bloem en de cacao bij. Spatel vervolgens de gesmolten boter onder het beslag en giet het in een beboterde tulbandvorm ( een ronde vorm met in het midden een uitsparing). Bak 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200? C. Klop de eiwitten tot sneeuw met de suiker. Klop de room stijf. Breng de melk aan de kook met het gespleten vanillestokje. Week en knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de afgekoelde lauwwarme melk. Laat dit afkoelen tot de melk begint op te stijven. Spatel er de eiwitsneeuw onder de slagroom. Verdeel de roomcreme over twee kommen. Smelt de chocolade en voeg ze bij de helft van de roomcreme. Snijd het gebak met een scherp mes horizontaal in 3 schijven. Bestrijk de twee schijven met een laagje witte roomcreme. Zet de tulband weer in elkaar en bestrijk ze rondom met chocolade-roomcreme.

Chocoladetulband is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kersttulband
0 min
Bekijk recept
Kersttulband
0 min
Bekijk recept

Kersttulband
0 min
Bekijk recept
Kersttulband
0 min
Bekijk recept