Kastanje-ijs

4
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij het vanillestokje in de lengte doormidden, doe het samen met de melk in een pan en breng de melk aan de kook, laat 10 minuten trekken en verwijder het stokje. Klop de eidooiers met de suiker totdat de compositie licht van kleur en schuimig is. Geef de melk langzaam onder roeren bij de eidooiers passeer in een pan en zet de creme op zacht vuur. Verhit hem onder roeren totdat hij dikker wordt. Haal dan onmiddellijk de pan van het vuur. Laat de creme afkoelen. Open het blikje kastanjepuree, maak de puree met een vork fijn en werk hem langzaam onder de creme. Meng zeer goed zodat er een homogene gladde creme ontstaat. Doe de creme in een vorm en vries hem in de vrieskast stijf. U kunt het ijs serveren met kleine macarons.

Kastanje-ijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Charlotte met kastanjes
Nagerecht
Bekijk recept
Struisvogelbiefstuk met rode-portjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kastanjelekkernij
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pureetorentje met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept