Wildbouillon

6
Langer dan 1 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-smelt de margarine in een grote pan. -fruit de bouquette garni hierin aan tot de ui glazig is. -voeg de tomatenpuree toe en laat het enige minuten meesmoren. -voeg de gekleurde wildbestanddelen toe. -voeg alle vochtbestanddelen toe. -breng het aan de kook,en laat het afhankelijk van de soort botten en pezen 6 tot 12 uur trekken op een laag vuur.Grote dikke botten en pezen hebben meer tijd nodig om alle extractiestoffen los te laten[zwijn,hert enz.],kleine dunne botten[fazant,haas,eend]nemen minder tijd in beslag. -na een aantal uren,afhankelijk van de soort,de bouillon zeven/passeren door een neutrale doek. -maak de bouillon af op smaak met;peper,zout, madeira,cognac,sherry en/of rode port. -de bouillon wordt nu gevuld met een passend garnituur afhankelijk van de soort,zie boven.

Wildbouillon is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildbouillon met in honing gestoofde venkel
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wildbouillon met deeghoedje
20 min
Bekijk recept

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildbouillon met in honing gestoofde venkel
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wildbouillon met deeghoedje
20 min
Bekijk recept