Stoofpeertjes Met Amandelijs En Wijnsiroop

4
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
(kan dag van te voren). Peren van boven naar beneden schillen, maar steeltjes eraan laten. In smalle pan, waarin peren net naast elkaar passen, wijn met suiker en peperkorrels aan de kook brengen. Vuur lager draaien, peren in pan zetten en 15 minuten zachtjes koken. Vuur uitdraaien en peren in kookvocht laten afkoelen. Bereiden. Peren uit pan nemen. Kookvocht zeven en laten inkoken tot lichte siroop. In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Peren in de lengte doormidden snijden. Met mesje of meloenboor klokhuis uit peer snijden. Peer helften op vier borden leggen. IJs uit vriezer nemen en iets zacht laten worden. Met kleien ijsbolletjestang of in heet water gedoopte eetlepel 8 kleine bolletjes uit ijs scheppen. In elke peerholte bol ijs leggen en amandel erover verdelen. Wijnsiroop over peren schenken en direct serveren.
Voorbereiding
30 minuten + 1 uur afkoelen.
Voorbereiding
stijd circa 20 minuten. Bevat per persoon 645 calorie?n, 7 gram eiwit, 21 gram vet en 85 gram koolhydraten.

Stoofpeertjes Met Amandelijs En Wijnsiroop is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte rode ui in wijnsiroop
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Perziken in muscaatwijn met verse munt
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien in rode-wijnsiroop
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept