Erwtensoep Van Mijn Moeder

8
Langer dan 2 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zakje spliterwten de nacht ervoor in koud water in de week zetten, zijn ze vlugger gaar, s.morgens. spliterwten in het weekwater opzetten en na 3 kwartier het vlees, (vleeskrabben, karbonade of ander varkensvlees) erbij doen en aan de kook brengen. Als er schuim op het water komt het er met een schuimspaan afhalen, nog een uurtje laten doorpruttelen, het vlees er uit nemen, prei, selderijknol en een stukje wortel erdoor doen en ook een bouillonblokje en een doosje Honig erwtensoep voor de smaak. Naar eigen smaak kan je er wat spekjes doorbakken of een doorregen varkenslap. Regelmatig blijven roeren en proeven of hij zout genoeg is. Vlees klein snijden er er weer bij doen. Altijd lekker om er tot slot vlak voor het opdienen een rookworst in te doen, maakt de smaak nog lekkerder.

Erwtensoep Van Mijn Moeder is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Figuurpizzaatjes
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moeder Der Eiersalade
30-60 min -
Bekijk recept
Appelgebak Van Moeder Aarde
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Don`s Paprika Speksaus Met Kip En Witte Rijst
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept