Laat de bonen uitlekken en doe ze in een soeppan. Schenk er zoveel water op dat het 5 cm boven de bonen staat, voeg 2 laurierblaadjes toe en breng het water aan de kook. Laat de bonen in 1-1½ uur gaar worden. Het water moet tegen de kook aan blijven, voeg indien nodig regelmatig extra water toe. Laat de bonen uitlekken en gooi het kookvocht weg. Verhit in de soeppan de ghee en bak de prei in 3-4 minuten met de tamari, kruiden en specerijen en de wortel. Roer de bleekselderij en bloemkool erdoor en voeg 125 ml bouillon toe indien het mengsel te droog wordt. Verwarm alles nog 4-5 minuten en roer dan de bonen en courgette erdoor. Meng alles goed. Voeg de bladgroenten toe, verwarm alles nog 3 minuten en schenk er zoveel bouillon op dat alles onderstaat. Voeg de resterende 2 laurierblaadjes toe, breng alles aan de kook, temper het vuur en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken. Roer de tomatenpuree erdoor en verwarm de soep nog 10 minuten. Verwijder vlak voor het opdienen de laurierblaadjes. Schep de soep in kommen en garneer hem met reepjes vers basilicum en fijngehakte peterselie.
Italiaanse Groentesoep is een recept van Smulweb.nl