Basisrecept Verse Kaas

6
Langer dan 2 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de zure melk op een laag pitje tot de vaste bestanddelen zich afscheiden van het vocht. De vaste massa heet de wrongel. Giet het geheel in een zeef of vergiet met een dubbele laag kaasdoek erin. Plaats de zeef of het vergiet boven een schaal om de wei op te vangen. In plaats van kaasdoek kunt u ook andere stof gebruiken, als het maar schoon, losgeweven en ongeverfd is. Laat de kaas een nacht, of tenminste 6 uur uitdruipen. Vorm kleine balletjes van de kaas en eet hem puur of verwerkt, waarvan recepten op deze pagina.

Basisrecept Verse Kaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept