Laat de gierst, de rozijnen, 3 koppen water en een snuifje zeezout gedurende een half uur op een zacht vuurtje koken. Breng ondertussen anderhalve kop water met een snuifje zeezout aan het koken. Voeg er de couscous, de geraspte citroenschil, het citroensap, de vanille en de ahornsiroop aan toe. Dek de pan af, neem ze van het vuur af en laat gedurende 15 minuten rusten, zodat de couscous alle vocht kan opnemen. Verwarm de oven tot op 200?C. Meng de gierst met de couscous en de gemalen amandelen. Vet een cakevorm in en doe het mengsel erin. Laat gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken op een temperatuur van 180? a 200?C. Laat de cake afkoelen en stort hem op een bord uit. Maak intussen de saus klaar: Laat de gedroogde abrikozen weken in warm water. Voeg er de rest van de ingredienten aan toe en mix het mengsel fijn. Als de saus te dik is, kunt u ze met wat water aanlengen. Giet de warme saus over de cake en dien op.
Couscous-cake Met Abrikozensaus is een recept van Smulweb.nl