Langoustines Met Mechelse Asperges En Een "Bollekes"-saus

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De langoustine-koppen en -staarten scheiden. In een ingeboterde ovenschaal drie grote koppen per persoon een tiental minuten laten garen in een warme oven. De staarten pellen, reinigen, kruiden met peper en zout, en in bruisende boter aan een zijde krokant bruin bakken. De staarten met de bruine zijde naar boven, samen met de koppen, in de oven warm houden. De sjalotjes in dezelfde braadpan fruiten, blussen met het De Koninck-bier, er de look, de gevogelte-bouillon en de azijn aan toevoegen, en tot een kwart laten inkoken. Er dan de ijskoude blokjes boter aan toevoegen en opkloppen, niet meer laten koken. Op smaak brengen met citroensap, een beetje suiker, peper en zout. De saus zeven.

Langoustines Met Mechelse Asperges En Een "Bollekes"-saus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Lentesalade van kreeft en langoustines
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperge-tagliatelle met langoustines
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Blini’s van zoete aardappelen met langoustines
Snack
Bekijk recept
Paella royal
Hoofdgerecht
Bekijk recept