Nigeriaanse Kippensoep

4
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng 1 liter water aan de kook, voeg voldoende zout toe. Haal het vel van de poten, giet al het sap van de citroen er over en wrijf ze in met paprikapoeder. Kook de poten in 10 minuten gaar. Halveer de paprika en snijd deze in blokjes. Snipper de ui en voeg deze met de paprika en de rest van het water, de peper en de tomatenpuree toe. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Doe er het laatste kwartier de in stukjes gesneden tomaten bij. Haal de kip uit de soep en haal het vlees van de botten. Snij het vlees in kleine stukjes en doe het terug in de soep. Voeg wat druppeltjes tabasco toe en maak de soep op smaak af met peper en zout.

Nigeriaanse Kippensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Nigeriaanse suya
30 min Snack
Bekijk recept
Nigeriaanse Pindasoep
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Nigeriaanse Currykip
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept