Engelse Zalmboter

6
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng in een pan de wijn met water aan de kook. Draai het vuur zeer laag en leg de zalmfilet erin. Voeg eventueel water toe, de vis moet net onder staan. Laat de vis in 10 minuten gaar worden. Neem de zalm met de schuimspaan uit de pan. Verwijder donkere stukjes zalm. Pureer de zalm met met 50 gram boter en 3 eetlepels kookvocht. Voeg de zalmsnippers toe en pureer het kort mee, zodat nog enigszins grove stukjes zalm zichtbaar blijven. Schep de helft van de tuinkers erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Schep het zalmmengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Smelt de rest van de boter. Schenk de boter in een dun laagje op het zalmmengsel en laat het opstijven. Zet het afgedekt tot gebruik in de ijskast. Neem de zalmboter uit de ijskast en garneer met de rest van de tuinkers. Lekker met geroosterd brood.

Engelse Zalmboter is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Engelse zalmboter
50 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Zalmboter
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Eieren Met Zalmboter
20-30 min -
Bekijk recept
Zalmboter
Bekijk recept

Engelse vispastei
30 min-
Bekijk recept
Engelse afternoon tea
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemberkrullen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Engelse zalmboter
50 min Lunchgerecht
Bekijk recept