Klop 3 eieren los met 3 el slagroom, meng dit door de spinazie, voeg de pijnboompitten toe en breng op smaak met zout en peper. Vul de vorm met dit mengsel. Vul de braadslee met een laagje heet water en plaats de vorm hierin. Schuif de braadslee in het midden van de oven en laat het mengsel in 15-20 min. stollen. Klop opnieuw 3 eieren los met 3 el slagroom en voeg de geraspte kaas en zout en peper toe. Lepel dit mengsel voorzichtig op de spinazie-eilaag en plaats de vorm opnieuw 15-20 min. in de oven. Klop de laatste eieren los met slagroom, tomatenpuree en gedroogde tomaten en breng op smaak met zout en peper. Lepel dit mengsel op de kaaslaag en laat het in 15-20 min stollen in de oven. (Let op dat de laatste laag voldoende gestold is.) Neem de terrine uit de oven en laat hem 10 min. uitdampen. Stort de terrine en snij hem in plakken.
Eierterrine In 3 Kleuren is een recept van Smulweb.nl