* Borstel de aardappelen schoon onder stromend water, verwijder de zwarte pitjes en dep ze droog. * Was de peterselie en hak het fijn. * Rasp de Gruyere. * Roer de mascarpone los met eieren, creme fraiche, de Gruyere en peterselie. * Breng het mengsel op smaak met zout en peper. * Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en klem de rand erop. * Schaaf de aardappelen met een kaasschaaf in plakjes. * Verdeel de helft van de aardappelen over de bodem van de vorm en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Herhaal dit. * Bak de taart in het midden van de oven in ca. 90 minuten gaar. * Dek indien de taart te donker wordt, deze af met aluminiumfolie.
Aardappel-gruyeretaart is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree