Aardappel-gruyeretaart

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

* Borstel de aardappelen schoon onder stromend water, verwijder de zwarte pitjes en dep ze droog. * Was de peterselie en hak het fijn. * Rasp de Gruyere. * Roer de mascarpone los met eieren, creme fraiche, de Gruyere en peterselie. * Breng het mengsel op smaak met zout en peper. * Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en klem de rand erop. * Schaaf de aardappelen met een kaasschaaf in plakjes. * Verdeel de helft van de aardappelen over de bodem van de vorm en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Herhaal dit. * Bak de taart in het midden van de oven in ca. 90 minuten gaar. * Dek indien de taart te donker wordt, deze af met aluminiumfolie.

Aardappel-gruyeretaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept