Abrikozentaart

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de abrikozen in 5 minuten gaar. Bindt het vocht met maizena of arrowroot. Meng met een vork in een grote beslagkom de boter met het citroensap, het ei en de stroop door elkaar. Zeef het meel en het zout boven deze massa uit. Kneed vervolgens het geheel tot een kruimelig deeg. Heb je volkorenmeel gebruikt, kneed dan nu ook de zemelen door het deeg. Verdeel 2/3 van het deeg in de vorm. Leg de abrikozen en de banaan er boven op. Meng het restantje deeg met de hazelnoten en spreidt dit deeg over de taart. Bak de taart in circa 35 minuten goudbruin.

Abrikozentaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozentaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozentaart
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chocolade-abrikozentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-abrikozentaart met notentopping
70 min Nagerecht
Bekijk recept

Abrikozentaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozentaart
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chocolade-abrikozentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Portugese Kwarktaart
30-60 min -
Bekijk recept