Gratin Dauphinois

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg in een diepe met boter ingevette ovenschaal laagjes aardappelplakjes.
  • 2 Pers op iedere laag 1 teentje knoflook uit, bestrooi met versgemalen peper en 2 el geraspte pittige kaas. De bovenste laag is kaas.
  • 3 Schenk een mengsel van 1,5 dl slagroom en 1,5 dl volle melk in de schaal
  • 4 Laat het gerecht in ca. 2 uur bij 150 graden heel zachtjes gaar worden.
  • 5 Lekker met gesneden rosbief (vleeswaar) en groene sla.

Gratin Dauphinois is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gratin dauphinois
Bijgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met bosbessen, appel en noten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes in een groen jasje en gratin dauphinois met boschampignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept