Gai Yaang

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de kip schoon en snijd met een scherp mes het borstbeen van de kip open. Buig de kip open en druk hem plat. Doe de knoflook, peperkorrels, korianderwortels en zout in een vijzel, stamp totdat alles fijn is en smeer het gestampte mengsel over de binnenkant van de kip en laat het een uur intrekken. Grill de kip over een matig warm houtskoolvuur gedurende ? 1 uur totdat hij gaar is, snijd hem in kleine stukken en dien op met de dip-saus. VOOR DE DIP-SAUS: Week de pepers in warm water totdat ze zacht zijn, knijp ze droog en kneus ze samen met de knoflook. Giet 125 ml (? kopje) water in een pan, doe de suiker erbij en roer boven een matig vuur totdat de suiker opgelost is. Voeg dan de pepers, knoflook, azijn en zout toe, roer alles goed door elkaar en laat nog een minuut koken.

Gai Yaang is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Gai Yatzee (gevulde Omelet)
0-10 min -
Bekijk recept
Hemelse Kip Uit Thailand ( Gai King)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gai Phat Pria Wan (Zoetzure Kipfilet)
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tom Kha Gai
30-60 min -
Bekijk recept