Asperge-artisjoksalade

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de asperges in stukken van 5 centimeter. Haal alleen de steeltjes van de boontjes. Snijd de champignons in tweeën en artisjokharten in vieren. Vul een pan voor de helft met water en breng dit aan de kook. Leg de asperges en boontjes, in het kokende water, tot ze knalgroen zijn. Van het vuur nemen en in een kom ijswater dompelen tot ze goed zijn afgekoeld. Afgieten. Verhit boter in een pan, daarin paprikapoeder en knoflook 1 minuut bakken. Bak de champignons 2-3 minuten mee. Van het vuur nemen. Olie, citroensap, peper en munt goed vermengen in een kleine kom. Doe asperges, bonen, champignons en artisjokken in een middelgrote kom. Giet oliemengsel erover en meng alles goed. Salade overdoen in een schaal.

Asperge-artisjoksalade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Artisjoksalade met grote garnalen
1u10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hamstengels met artisjoksalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane artisjoksalade met gedroogde tomaten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse artisjoksalade
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte asperges met saffraan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Coquilles met asperge & babyspinazie
15 min Voorgerecht
Bekijk recept