Verhit de helft van de olie en fruit de ui en de knoflook een minuutje of vier. Voeg de rauwe rijst toe en roer tot alle korrels glimmen van de olie. Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe en schenk er zoveel bouillon bij dat de rijst ongeveer 1 centimeter onder staat. Breng aan de kook en laat de rijst, afgedekt, zachtjes in ongeveer 30 minuten gaar worden. Maak intussen de paprika′s schoon en snijd ze in dunne reepjes. Halveer het pepertje, verwijder eventueel de zaadjes, en snipper de helften fijn. Spoel de bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak het gehakt rul. Strooi het chilipoeder erover en maak op smaak met zout en peper. Doe de paprikareepjes en het Spaanse pepertje bij het gehakt en bak ongeveer drie minuten mee. Roer de uitgelekte bonen erdoor en laat alles op laag vuur door en door warm worden. Schep het gehaktmengsel door het rijstmengsel en roer de koriander of bieslook erdoor. Maak op smaak met zout en peper. Schep op borden en garneer met een lepel creme fraiche. Serveer de kaas er apart bij. Het bonenmengsel en de rijst kunnen ook apart van elkaar op de borden worden geschept.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)