Kropsla en veldsla goed wassen, laten uitlekken en in een slakom doen. Knolselderij en wortelen schillen en in ragfijne reepjes snijden. De appel schillen, het klokhuis verwijderen, in dunne plakjes snijden. Knolselderij, wortelen en de appel met citroensap en olijfolie besprenkelen, de gevulde olijven toevoegen en alle ingredienten voorzichtig mengen. Voor de dressing de hardgekookte eieren halveren en het eigeel door een zeef wrijven. Creme fraiche en mosterd door het eigeel roeren, dragonazijn erbij gieten en alles goed schuimig kloppen. De dressing met zout, peper, cayennepeper en suiker op smaak brengen. De dressing over de salade gieten en met fijngehakte peterselie bestrooien.
ENSALADA 'DO?A MARIA' is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten