Giet de vis af en doe in de pan. Giet er zoveel vers koud water over dat de vis onder staat. Breng tegen de kook aan en laat 15 minuten sudderen tot de vis gaar is. Giet af en bewaar het kooknat. Verwijder vel en graatjes en snijd de vis in stukjes van 4 cm. Trek de steeltjes van de ancho-pepers en schud er het zaad uit. Scheur de pepers in stukjes en doe ze in een kom warm water. Laat weken tot ze zacht zijn. Giet de geweekte chilipepers af en doe ze in een keukenmachine met de ui, oregano, gemalen koriander en serrano-peper. Draai tot een puree. Verhit de olie in een koekenpan en bak er al omscheppend de puree circa 5 minuten in. Schep er de bouillon door en laat 3 tot 4 minuten sudderen. Voeg de gare zoutevis toe en laat nog even sudderen tot de vis doorgewarmd is en de smaken goed gemengd zijn.
Zoute Vis In Milde Chilisaus is een recept van Smulweb.nl