Tomatenbolletjes

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

> Vet een bakplaat in met boter , zeef de bloem en zout boven de kom.Roer de gist erdoorheen en voeg dan de boter , de melk en de eieren toe. Kneed alles met uw vingers tot deeg. > Kneed circa 5 minuten (gebruik een mixer met deeghaken) > Leg het deeg in een ingevette kom en dek deze af met een theedoek en laat het op een warme plek 1-1 1/2 uur rijzen totdat het deeg is verdubbeld. > Kneed het deeg nog 2-3 minuten en doe er dan de zongedroogde tomaten doorheen en kneed deze er doorheen. > Bestrooi het werkblad met bloem , en verdeel het deeg in 6 ballen en leg deze op de bakplaat. Afdekken en nog 30 minuten laten rijzen. > Bestrijk de ballen met de melk en bak ze 10-15 minuten in de oven goudbruin. > Voor het serveren eerst laten afkoelen.

Tomatenbolletjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker