Kaneelbroodjes

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng in een kommetje 1 el suiker met de gist en het water en zet het mengsel terzijde, tot de gist gaat werken en schuimen. Meng in een kom het meel en het zout met de resterende 125 gram suiker en de kaneel, voeg de ghee toe met de melk en eventueel het ei. Doe het gistmengsel erbij en kneed alles 5 minuten. Doe het deeg in een met olie bestreken kom, dek het af en laat het op een warme plaats 45-60 minuten rijzen. Sla het deeg na het rijzen neer, kneed het 4 minuten en rol het uit tot een rechthoek van 5 mm dik. Verwarm de oven voor op 175ºC. Bestrijk een bakplaat licht met olie. Meng in een kommetje de ghee met het appelsap en de ahornsiroop. Bestrijk met een kwastje het deeg met het gheemengsel, strooi het suikerkaneelmengsel erover en strooi tenslotte de noten en/of rozijnen erover. Rol het deeg op, beginnend aan het korte eind. Snijd de rol in plakken van 4 cm dik. Laat het deeg op een warme plek nog 10-15 minuten rijzen en bak de broodjes in 20-25 minuten goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven, draai de broodjes om en bestrijk de bovenkant direct met ahornsiroop.

Kaneelbroodjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kaneelbroodjes
110 min
Bekijk recept
Kaneelbroodjes
35 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Kaneelbroodjes
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Makkelijke Kaneelbroodjes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kaneelbroodjes
110 min
Bekijk recept
Kaneelbroodjes
35 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Makkelijke Kaneelbroodjes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kaneelbroodjes
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept