Echte Valenciaanse Paella

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de helft van de olie in een braadpan; kleur er een voor een de stukken kip in. Leg ze in een stoofpot. Kleur in dezelfde braadpan de calamaris, de langoestines en de chorizo. Bewaar ze in de stoofpot. Voeg de erwtjes, het kruidenboeketje, de speciale paellakruiden, peper en zout, de witte wijn toe in de stoofpot. Laat een kwartier zachtjes sudderen. Doe de mosselen in de stoofpot. Meng alles goed. Vul de stoofpot tot aan de rand met water. Breng al roerend met een houten lepel aan de kook, voeg de artisjokbodems toe. Zet alles aan de kant. Verwarm de rest van de olie in een grote braadpan (paellapan), voeg er de gehakte uien aan toe, zorg ervoor dat ze niet kleuren. Voeg er de rijst aan toe, roer voorzichtig om. Neem wat kookvocht uit de stoofpot en overgiet de rijst ermee. Laat de rijst zachtjes koken (tot de rijst het water volledig heeft opgeslorpt). Voeg de garnituur toe aan de rijst.

Echte Valenciaanse Paella is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Erwtensoep
100 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bonenstamppotje
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept