Ajam Semur

3
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak eerst de uien en de knoflook in de olijfolie aan en laat vervolgens de kip meebakken tot hij goudbruin is. Doe er de blokjes tomaat bij en voeg naar smak ketjap, nootmuskaat, peper en zout toe en het verkruimelde bouillonblokje. Laat op een lage stand, afhankelijk van de gtootte van de kipdelen, circa 35 minuten smoren. Voeg ongeveer 20 minuten voor het opdien de aardappelschijfjes aan toe en giet er zoveel kokend water bij dat een en ander net onder staat. Laat langzaam gaar worden.

Ajam Semur is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Semur babi
Bekijk recept

Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kalkoen met rijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto ajam
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept