Oosters Groentegerecht In Kokos-Basilicumsaus

4
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de groenten schoon en snijd ze klein. Kook de groenten afzonderlijk beetgaar in water met een beetje zout, giet af en laat ze tot gebruik koud staan. Ontdoe de shii-take van de stelen, snijd ze in plakken en bak ze in de olie om en om bruin. Zet ze weg tot gebruik. Snijd de knoflook in dunne plakjes, verwijder de zaden van de Spaanse pepers, snijd deze in fijne ringetjes en maak hiervan met de limoenrasp (of fijn gesneden citroengras) een pasta. Breng in een wok de kokosmelk met de knoflookpasta langzaam aan de kook. Laat dit circa 1 minuut pruttelen. Giet de groenten goed af en doe ze met de shii-take in de kokosmelk. Breng eventueel op smaak met wat zout en laat het nog 3 minuten zachtjes koken. Vlak voor het serveren de ketjap en limoensap toevoegen. Garneer het gerecht met basilicum en geef er basmatirijst bij.

Oosters Groentegerecht In Kokos-Basilicumsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met kip en paprika-basilicumsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basilicumroom
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia met basilicumsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oosters vispakketje met gewokte andijvie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in exotische saus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met oosters gekruide kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kastanjechampignons met sojasaus en bosui
20 min Bijgerecht
Bekijk recept