1 Schenk de melk en de slagroom in een pan met een dikke bodem. Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap met een scherp mesje het vanillemerg eruit. Breng het melkmengsel met vanillemerg en -stokje aan de kook en laat het 10 minuten op laag vuur doorkoken.
2 Los in een kommetje de ma?zena op in enkele druppels water. Scheid de eierdooiers van de eiwitten (het eiwit wordt verder niet gebruikt).
3 Klop in een grote kom de eierdooiers met de ma?zena en de suiker schuimig, totdat het mengsel bleek en romig wordt.
4 Schenk al roerend een scheut van de hete melk bij het eiermengsel. Klop het geheel goed door en schenk het eiermengsel vervolgens in de pan met de hete melk.
4 Schenk al roerend een scheut van de hete melk bij het eiermengsel. Klop het geheel goed door en schenk het eiermengsel vervolgens in de pan met de hete melk.
5 Verwarm de saus al roerend met een houten lepel tot de saus gebonden wordt. De saus blijft dan hangen aan de achterkant van de lepel en een erin getrokken streep blijft zichtbaar.