Geglaceerde Kalkoen

8
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kalkoen met de borst naar boven op het rooster leggen (eventueel een spatrooster of lekschaal eronder aanbrengen) en met magnetron half vermogen in 50 tot 60 minuten gaar laten worden. Wanneer het sap dat uit de kalkoen komt helder is, is het gevogelte gaar. Tussendoor enkele malen met de glaceersaus bestrijken. De kalkoen bestrooien met zout en peper en afgedekt met aluminiumfolie 15 minuten laten staan. Om te voorkomen dat het korstje slap wordt, kan in het folie in het midden een vouw worden gemaakt, zodat het als een tent boven de kalkoen staat.

Geglaceerde Kalkoen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oesterzwamstrudel met noten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Yvette van Boven's geglaceerde wortelgroenten
40 min Bijgerecht
Bekijk recept