Chili Con Carne

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de bruine bonen, laat ze een nachtje in ruim 1 liter koud water staan en kook ze de volgende dag in het weekwater. Verwarm na 1 uur kooktijd de olijfolie in een andere pan en bak hierin het gehakt met een vork rul. Voeg dan de uiringen toe en laat deze glazig worden. Kruid het gehakt met versgemalen peper, zout, chili- en paprikapoeder. Doe de tomaten erbij, breng nogmaals pittig op smaak en roer het geheel vervolgens voorzichtig door de bonen. Laat de bonenschotel, met het deksel op de pan, nogmaals 30 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken. Mocht de chili te vochtig zijn, dan kunt u het bonenvocht eventueel met wat aangelengde maizena binden.

Chili Con Carne is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Carne di maiale alle erbe e insalata al mango (Kruidige varkenshaas met mangosalade)
30 min-
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Sperziebonenchili met gehakt
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Afrikaanse braaiworst
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept