Warme Bitterkoekjespudding

4
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boter de vorm in. De melk in de litermaat (onafgedekt) circa 2 minuten op vol vermogen verwarmen. De bitterkoekjes verkruimelen, de korstjes van het brood afsnijden, ook verkruimelen en door de melk roeren. De eieren splitsen, de dooiers met de suiker en de vanillesuiker schuimig kloppen en vervolgens met de bitterkoekjes-broodpap vermengen. Het mengsel eventueel met de mixer gladroeren. De eiwitten met een snufje zout stijf slaan en voorzichtig door het broodpapmengsel scheppen. Het mengsel in de beboterde vorm overdoen en (onafgedekt) circa 12 minuten op half vermogen verwarmen. Voor de saus driekwart van de melk in de litermaat (afgedekt) in circa 3 minuten op vol vermogen aan de kook brengen. Intussen de ma?zena met de overige melk gladroeren en hiermee de warme melk binden. Vervolgens de suiker en het zout erdoor roeren en tot slot de rum. De pudding op een schaal storten en de saus eromheen gieten.

Warme Bitterkoekjespudding is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Oma's bitterkoekjespudding
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjespudding met espressosiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjespudding
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjespudding
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept