Quiche Lorraine

8
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem met het zout in een beslagkom. Doe de harde boter en wat zout erbij en snij dit met twee messen in heel kleine blokjes. Kneed met een hand snel een samenhangend deeg. Voeg zoveel water toe tot een stevig, maar niet te nat deeg ontstaat. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het een uur op een koele plaats. Rol het deeg uit tot een dunne lap. Bekleed met deze deeglap een ingevette vorm. Snij het over de rand stekende deeg weg. Bak het spek even uit in wat boter. Leg het spek in de taartvorm. Klop de dooiers en het ei los met de slagroom (of de kwark). Voeg wat zout en royaal peper toe. Giet dit mengsel over het spek. Bak de hartige taart ongeveer 20 minuten onder in een voorverwarmde oven van 200 graden. Draai de temperatuur op 175 graden en laat de taart nog 10 minuten bakken.

Quiche Lorraine is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Quiche lorraine met prei
Bekijk recept
Quiche lorraine
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche lorraine
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche lorraine (hartige spektaart)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept