Garnalencroquetten

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter of margarine,voeg de bloem toeen breng ze roerend aan de kook.Voeg er met kleine scheutjes, onder voortdurend roeren,de melk door en blijf roeren tot de saus doorgekookt heeften goed gaar is( 10 min.)Voeg hierbij de garnalen,de peper, het zout, de nootmuskaat,de citroensap, de fijngehakte peterselie en de eidooier.Laat het mengsel uitgespreid op een plaate schotelkoud en stijf worden. klop het eiwit met eetlepels waterlos, doe er een paar druppels slaolie bij( dit geeft een knappend korstje). Vorm van de koudgeworden massa langwerpige rolletjes door middel van 2 eetlepels. Rol ze door paneermeel, daarna aan alle kanten door het losgeklopte eiwit en daarna weer door de paneermeel.Maak het frituurvet zo heet dat er blauwe damp vanaf komt en laat hierin de croquetten bakken tot ze mooi bruin van kleur zijn.Zorg dat ze goed onder het vet liggen.Neem ze er met een schuimspaan uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Garnalencroquetten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Garnalencroquetten
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencroquetten
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Garnalencroquetten
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencroquetten
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept