De oven op 250? C voorverwarmen. Voor de honingsaus de sherry, de azijn, de sojasaus en een scheutje olijfolie in een pan gieten en verhitten. Het vlees en de groenten uit de marinade halen. De groenten in de braadslee leggen, een scheut witte wijn erover gieten en het vlees erop leggen. Met een kwastje wat honingsaus op de bovenkant van het vlees strijken. De oven nu instellen op 200? C en de braadslee er in schuiven. Het vlees onafgedekt in ongeveer 40 minuten laten gaar worden. Het vlees tussen door 4 keer met honingsaus bestrijken. De braadslee uit de oven halen, het vlees in een dubbele laag aluminiumfolie inpakken en laten rusten. De runderfond bij de groenten in de braadslee gieten en alles laten opkoken. De saus-fond door een zeef gieten en daarbij de groente goed uitdrukken. Daarna de groenten weg gooien. De saus-fond ongeveer 5 minuten laten inkoken, dan een scheutje witte wijn erbij gieten en de koude boter er met de pureerstaaf doorheen kloppen. De saus met wat citroensap, zout en peper op smaak brengen.
Gemarineerd Varkens-braad Met Een Korstje Honing is een recept van Smulweb.nl