Stuffing: Brood vermalen tot kruim in de keukenmachine. Truffel in kleine plakjes snijden of schaven. Paddestoelen klein snijden. Alle ingredienten met elkaar vermengen. Eventueel wat truffel achter de hand houden voor larderen en gravy. Peper en zout naar smaak. Kalkoen van binnen en buiten droogdeppen met keukenpapier en vullen met de stuffing. De buitenkant invetten met plakjes boter of olijfolie. Kan eventueel ook onder de huid, samen met wat truffel. Kalkoen laag in de oven plaatsen. De eerste paar uur losjes afdekken met zilverpapier. De pootjes beschermen tegen te snel garen door ze in zilverpapier te verpakken. Na ca. 1 uur de temperatuur omlaag brengen tot ca. 175 graden. Ongeveer (minimaal?) 4 uur in de oven. Laatste half uur zilverpapier verwijderen voor een lekker knapperig korstje. Eventueel larderen met (ontbijt)spek om uitdrogen te voorkomen, kan eventueel ook onder de huid, samen met wat truffelschaafsel. Minimaal ieder kwartier royaal begieten met kookvocht. Gravy: Kookvocht in sauspan vermengen met gevogelte fond. Inkoken en afmaken met room of klontje boter. Ook hier eventueel wat truffel toevoegen voor een rijkere smaak. Gravy eventueel verrijken met (vers) sinaasappelsap.