Pesto Uit Ligurie

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rooster de pijnboompitten even onder de grill of in een grilleerpan en hak de knoflook fijn. Doe de basilicumblaadjes, de pijnboompitten, de knoflook een een royale snuif zout in een grote kom. Wrijf met een vijzel beetje bij beetje alles fijn tot een dikke pasta. Je kan dit ook met een mixer of keukenrobot doen, maar de echte Italianen zweren bij een vijzel. Voeg de geraspte kaas toe en wrijf hem met de vijzel onder de pasta. Doe er al wrijvend scheutjes olijfolie bij tot je een dikke, gladde saus verkregen hebt. Doe de saus in een pan en voeg het kokend hete water toe (of gebruik enkele eetlepels kookvocht van de pasta) om de saus te verdunnen en op te warmen. Goed roeren.

Pesto Uit Ligurie is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Torta Pasqualina - Italiaanse Paastaart (ligurie)
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept