Portugese Ananas-amandelbollen

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kneed van bruinbroodmix, melk, vanille- suiker, wittebasterdsuiker en 25 gr. boter een samenhangend deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfoliw of vochtige doek ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats. Meng de amandelspijs en de marsquin en vorm er een dik rolletje van. Smelt de rest van de boter en roer de gesmolten boter door de ananasjam. Halveer het deeg en verdeel iedere helft in tien porties. Vorm van alk portie een dunne rol van 1 cm. dik. Rol de deegrolletjes als bolussen op. leg ze op een ingevette bakplaat. bestrijk ze met de helft van het ananas boter mengsel. Leg er een plak amandelspijs op. Rol de andere 10 rolletjes ook als bolus op en zet ze op de amandelspijs. Druk ze iets aan. verdeel de rest van de ananasboter erover. Laat de broodjes met ingevet bakpapier (de ingevette zijde op de broodjes) nog 30 minuten narijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op hetelucht 200 en conventioneel op 220 graden. Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en bruin. Bestrooi de broodjes met kokos.

Portugese Ananas-amandelbollen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Rivierkreeftjes op Portugese wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Portugese rijstpudding
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
Nagerecht
Bekijk recept