Bevroren Portcreme Met Meloen

6
0-10 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer voor de portcreme de eidooiers met de suiker tot een romige massa. Zet de kom boven een warm waterbad, voeg de port toe en klop de massa dan met een garde schuimig tot het in volume verdubbeld is. Neem de kom van het waterbad, zet hem in een bak met ijswater en blijf kloppen tot de creme afgekoeld is. Klop de slagroom stijf en spatel hem dan door de portcreme. Doe de creme over in vormpjes van 1 1/2 dl inhoud en zet ze in de diepvries. Halveer de meloen en schep er met een lepel de pitjes uit. Steek er met een meloenboortje bolletjes uit. Schep de rest van het vruchtvlees met een lepel uit de schil en pureer het in een blender met de port, het limoensap en de suiker. Schenk de saus door een fijne zeef en zet koud weg. Neem de vormpjes met de bevroren portcreme uit de diepvries, dompel de bakjes even in heet water en stort de inhoud dan op goed gekoelde bordjes. Schik er de chocoladerolletjes op en zeef er de poedersuiker over. Schep er de meloenbolletjes met de granaatappelpitjes naast, druppel er de gepureerde saus over en garneer met de blaadjes kruizemunt.

Bevroren Portcreme Met Meloen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Watermeloen met kaas en munt
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Waterijsjes van fruitmix
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speklapjes met witlof uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept