Smelt 75 gram in en pan en verwarm er 1,25 dl melk bij. Meng in een grote kom de gist, zout, 2 eetlepels suiker en 5 kopjes bloem. Schenk de warme melk met boter eroverheen mix het een paar minuten goed door elkaar. Voeg nog 2 eieren toe en meng het door het deeg, zodat een glad en stevig geheel ontstaat. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad nog even goed met je handen. Leg het in een met boter ingesmeerde schaal. Dek de schaal af met een vochtige, schone theedoek en laat het rijzen, totdat het volume verdubbeld is. Meng in een schone kom 4 eetlepels suiker met 100 gram bloem. Meng er 50 gram (koude) margarine door. Mix het door elkaar. Prak er vervolgens 2 eidooiers en 50 gram cacaopoeder doorheen. Verdeel het deeg in 14 gelijke stukken en draai er bolletjes van. Druk ze vervolgens plat, zodat er ovaaltjes ontstaan. Beleg ze in het midden met het suiker-cacaomengsel. Rol ze schuin op, zodat het (schelp-)hoorntjes worden. Leg ze op een ingevette bakplaat en laat tussen elk hoorntje zo′n 5 centimeter ruimte. Bedek de hoorntjes met een theedoek en laat ze een half uurtje rijzen. Meng in een schaaltje 1 ei met 2 eetlepels melk en smeer dit over de hoorntjes heen. Stop ze in een voorverwarmde oven van 190?C todat ze lichtbruin worden. Dat duurt ongeveer 15 tot 17 minuten
Pan Dulce = Zoete Broodjes is een recept van Smulweb.nl