Chili-kip

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 Pel de uien en knoflook. Maak de pepers schoon en snijd ze in ringetjes.Was de tomaten en snijd ze in stukken . Snijd de kip in kleine stukjes of maal het vlees in de keukenmachine tot gehakt. 2 Verhit de olie in een braadpan en bak de kip met het spek, de uien, knoflook en pepers circa 5 minuten . Voeg de tacokruiden en tomatenpuree toe en bak die kort mee. 3 Voeg de wijn ( heb ik vervangen door water) en de tomaten toe. Voeg de uitgelekte bonen toe en laat de chili circa 20 minuten afgedekt zachtjes stoven. 4 Hak de koriander. Schep de chili op de borden besprenkel met limoensap naar smaak, Bestrooi met koriander en schep er een lepel creme fraiche op. Verse koriander, limoensap en creme fraiche worden door veel mensen weggelaten , maar deze 3 ingredienten maken de chili juist af en zijn eigenlijk absoluut onmisbaar voor een lekkere chili!

Chili-kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Afrikaanse braaiworst
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept