Olijvenbrood

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de bloem, het zout, de olijfolie, de suiker en de gist met het water. En kneed een soepel deeg. Voeg de olijven en de geraspte citroenschil toe en kneed dit mengsel. Leg het mengsel in een ingevet en met bloem bestrooid bakblik. Laat het deegmengsel 20-30 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld. Bak het brood gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 gr. C.

Olijvenbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan
15 min Snack
Bekijk recept
Tomaten-olijvenbrood met rozemarijn
30 min
Bekijk recept
Italiaanse tonijnsalade met olijvenbrood
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata van rundvlees met gemengde salade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan
15 min Snack
Bekijk recept
Tomaten-olijvenbrood met rozemarijn
30 min
Bekijk recept
Italiaanse tonijnsalade met olijvenbrood
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata van rundvlees met gemengde salade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept