Kippensoep Uit Thailand

4
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de pepers schoon , halveer ze en verwijder de zaadjes als je het niet te pittig wilt . Snijdt de kipfilet in stukjes. Kneus de stengel sereh door er een knoop in te leggen . Kneus de djeroekblaadjes . Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in niet te kleine stukken . Verhit de olie in een pan en roerbak de kip bijna gaar. Voeg de peper, citroengras, djeroekpoeroet-blad en gemberwortel toe en roerbak het nog ruim 1 minuut. Vermeng de kokosmelk met 1/2 liter water en het bouillontablet en roer dit bij de kip . Breng het aan de kook. Laat de soep zachtjes ca. 10 minuten koken. Verwijder de citroengras en de djeroekblaadjes . Voeg de oesterzwammen toe en kook die zachtjes ca. 2 minuten mee. Roer de vissaus erdoor. En direkt voor het serveren de koriander door de soep roeren.

Kippensoep Uit Thailand is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Citroengras-kipspiesje (Thailand)
15 min Snack
Bekijk recept
Halloweenrecept Franse Pompoensoep
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Thailand:Khow Niaw Piag
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Thailand:Khao Niew Mumuang
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept