Gegratineerde Peer Met Mandarijn

4
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De peren schillen, doorsnijden en het klokhuis verwijderen. Iedere peerhelft waaiergewijs insnijden. De snijvlakken met citroensap insmeren. De mandarijntjes pellen en halveren. De peer en de mandarijntjes in een grote schaal of individuele schaaltjes leggen en met eau de vie besprenkelen. Voor de sabayon de eidooiers met de suiker au bain marie met de handmixer lichtgeel kloppen. De wijn erbij schenken en blijven kloppen tot de massa begint te binden. De sabayon op de peer scheppen. De schaal in de op 225 graden voorverwarmde oven zetten en in ongeveer 5 minuten laten gratineren.

Gegratineerde Peer Met Mandarijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gevogeltebouillon
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mandarijnensmoothie met gembersiroop
- 10 min-
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Perfect geroosterde aardappelen (3 smaakcombi's)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept