Karamelflan

6
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De helft van de suiker met 4 eetlepels warm water en het citroensap in een pan al roerend aan de kok brengen en onder roeren lichtbruin laten verleuren in 6 minuten. Direct van het vuur nemen en de pan even in een bak met koud water houden om het kookproces te stoppen. De karamel over 6 kleine verwarmde soufflepotjes of 1 grote vrom van 6 dl verdelen en door draaien met de karamel bekleden. De oven aanzetten op 180 graden. De melk met het opengesneden vamillestokje verwarmen en 15 minuten laten trekken. Het merg uit het stokje schrappen en bij de melk roeren. De eieren met de eierdooiers en het poedersuiker cremig roeren, wat melk erbij roeren en met de rest van de melk verdunnen. De eiermelk met een zeef terug in de pan schenken en over de vormpjes verdelen. De vormpjes met ingevet passend bakpapier afdekken. Een braadslee of ruime ovenschaal met de vormpjes vullen en er zoveel kokend water ingieten dat dit tot 1 1/2 cm onder de rand van de vormpjes komt. Het geheel in het midden van de oven schuiven en in 55-60 minuten laten stollen Uit de oven nemen en tot lauw laten afkoelen, de de vormpjes eraf halen en serveren.

Karamelflan is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Karamelflan
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Karamelflan
35 min Nagerecht
Bekijk recept