Gefrituurde Viooltjes

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de viooltjes en droog ze zorgvuldig. Spreid de bloemen uit op platte borden en besprenkel ze eerst met cognac en dan met een mengsel van suiker en kaneel. Klop de dooiers van twee eieren stijf, voeg de olie toe en dan langzaam om en om de bloem en het bier. Eventueel nog een paar druppels lauw water. Klop de eiwitten van drie eieren zeer stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag. Verwarm de olie in een diepe pan, dompel de bloemen een voor een in het beslag en dan in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met viooltjessuiker.

Gefrituurde Viooltjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Viooltjes-Ice Tea
Snack
Bekijk recept
Risotto met prosecco, pistachepesto en viooltjes
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gesuikerde Viooltjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gesuikerde Viooltjes (1)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept