Stofoe Kow Metie

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf het vlees in met peper, zout en royaal nootmuskaat. Smelt de boter en bak hierin het vlees rondom bruin aan. Doe er de ui en knoflook bij en laat nog s 2 minuten meebakken. Voeg dan de tomaten, laurier en peper toe en bak dit nog s 2 minuten mee. Doe er dan de bouillonblokjes en het water erbij, roer goed door en laat ca

2.5 a 3 uur pruttelen. Breng verder op smaak met suiker, peper, zout en nootmuskaat. (als dat nodig is...). Bindt de saus evt met aangelengde maizena. Lees de gebruiksaanwijzing op de zak Surinaamse rijst en bereidt hem volgens de traditionele manier. Smelt een klontje boter in de pan, bak er de kouseband of boontjes even in aan, strooi er royaal nootmuskaat over en kook ze gaar in de bouillon.

Stofoe Kow Metie is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

MOKSIE METIE MET WITTE RIJST
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moksie Alesie Trafasie (gele Rijst Met Moksie Metie)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moksie Metie (gemengd vlees)
0 min
Bekijk recept
Char Siu (varkensvlees in rode saus)
0 min
Bekijk recept

Stofoe botoe paksoi (gestoofde kipbraadsticks met paksoi)
30 min-
Bekijk recept
Stofoe Agoefoetoe (gestoofde varkenspootjes)
Bekijk recept