Bruine Bonen Met Rijst

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In Suriname wordt van bruine bonen een dikke soep gemaakt die bij rijst wordt opgediend. Soepbeenderen met vlees eraan worden in Suriname soepvlees genoemd. Was de bonen en zet ze een paar uur in de week. Snijd het vlees in stukken. Ontzout het zoutvlees door het goed af te spoelen. Snijd het klein en snijd ook de verse kruiden klein. Smelt de margarine en fruit de ui, de knoflook en de peper ongeveer 2 minuten. Voeg de tomaat toe, fruit die 1 minuut mee en doe dan het vlees erbij. Schep alles om en voeg na 5 minuten de geweekte bonen met het weekwater en de bouillonblokjes toe en laat het geheel in ca 1 uur gaar koken.

Bruine Bonen Met Rijst is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Varkensreepjes met bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van visgehakt en kokos
30 min Bijgerecht
Bekijk recept