Gestoomde Gamba's Met Peultjes En Worteltjes

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem voor de grote trek 5 gamba′s per persoon. Pel de gamba′s, snijd de rugzijde in en verwijder de zwarte darm. Blancheer de gehalveerde worteltjes vijf minuten. Halveer de grote peultjes.Meng de gamba′s samen met de worteltjes en peultjes in de kom van de stoompan en schep de sojasaus, sherry en geraspte gemberwortel hierdoor. Stoom het gerecht in circa 15 minuten gaar. Rooster in de tussentijd de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin. Breng de gestoomde gamba′s met de groenten op smaak met sesamolie, peper en zout en bestrooi het gerecht met de geroosterde sesamzaadjes. Verdeel de stoomschotel over de warme borden.

Gestoomde Gamba's Met Peultjes En Worteltjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Lentehutspot met kibbeling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept