Kruidenbroodjes

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng het meel, tarwezemelen en zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Los de verse gist op in een kopje met wat lauwe melk en giet dit samen met 1,5 dl lauwe melk, tuinkruiden, fructose, peper, boter en ei in het kuiltje. (Instant gist kan zo bij het meel en hoeft niet opgelost te worden.) Kneed alles minstens 10 minuten door tot er een gladde, soepele en elastische bal ontstaat. Voeg als het te droog is iets meer vocht toe. *** Laat het deeg in een kom 60 minuten rijzen op een tochtvrije, warme plek. Dek de kom af met een vochtige doek. Na deze eerste rijs het deeg opnieuw kneden en doorslaan. Verdeel het deel in 15 gelijke stukken en maak hier platgeslagen bolletjes van. Leg ze op een met bakplaat met bakpapier. Bestrjk ze met losgeklopt ei. Laat de broodjes 45 minuten rijzen tot ze twee keer zo groot zijn geworden. Dek de broodjes wel weer af met een vochtige doek en plaats ze op een warme plek. *** Verwarm de oven voor op 200C. Zet de broodjes in de voorverwarmde oven en bak ze in 20-30 minuten bruin. Haal de broodjes van de bakplaat en laat ze op een taartrooster helemaal afkoelen. De broodjes zijn gaar als ze bruin zijn en als ze hol klinken wanneer je er op klopt.

Kruidenbroodjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Verse kruidenbroodjes
25 min
Bekijk recept
Bleekselderijsoep met tortellini
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidenbroodjes Met Gedroogde Tomaten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kruidenbroodjes Met Walnoten
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept

Verse kruidenbroodjes
25 min
Bekijk recept
Bleekselderijsoep met tortellini
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidenbroodjes Met Gedroogde Tomaten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kruidenbroodjes Met Walnoten
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept