Chilipeper-Roomijs

4
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel dik en lichtgeel is. Neem de chilipepers uit de melk en breng de melk weer tegen de kook aan. Doe de gehakte chocolade in de melk en laat al roerend smelten. Giet de chocolademelk al roerend met een houten lepel bij het dooiermengsel. Verhit dit au bain marie 3-4 minuten tot het iets dikker is. Laat het afkoelen en zet het minstens 1 uur in de koelkast. Klop de slagroom lobbig en schep het door het afgekoelde mengsel. Schep het mengsel daarna in de ijsmachine en laat ca.30 minuten draaien. Doe evt. vlak voor de draaitijd afgelopen is de gehakte verse chilipeper in het ijs.

Chilipeper-Roomijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Quesadilla met ossenworst
15 min Snack
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept