Oostenrijk: Griesnockerlsuppe

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer de boter schuimig. Weeg het ei, neem dezelfde hoeveelheid boter en het dubbele gewicht aan griesmeel. Meng het ei door de boter en roer er geleidelijk de griesmeel door. Breng op smaak met zout en nootmuskaat en laat het mengsel dan een minuut of 5 rusten.Bestrijk een bord met olie. Vorm met een vochtige theelepel ovale balletjes van het deeg, leg ze op het bord en laat vervolgens ca. 15 minuten in de koelkast rusten.Breng in een wijde pan royaal water met wat zout aan de kook. Schep de griesmeelballetjes in het zacht kokende water en laat ze op laag vuur in ca. 10 minuten gaar worden.Was het bosje bieslook, schud het droog en snij de sprietjes in kleine rolletjes.Verhit de bouillon. Neem de griesmeelballetjes met een schuimspaan uit de pan doe ze over in de bouillon. Bestrooi met bieslook.

Oostenrijk: Griesnockerlsuppe is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Feestelijk blije kip in zoutdeeg
2 uur-
Bekijk recept
Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Oostenrijk- Apfelstrudel
30-60 min -
Bekijk recept