Zelfgemaakte Pasta

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Strooi de bloem door een zeef op een zuiver en droog werkvlak.Maak een holte in het midden. Doe de eieren, olie en eventueel vloeibare smaakstoffen in de holte. Meng met de vingers de droge ingredienten in het eiermengsel. Zorg ervoor dat er geen vloeistof over de rand van de bloem loopt. Meng alle bloem in de vloeistof en kneed het deeg gedurende 10 minuten of tot het egaal en elastisch is. Doe het in een plastieken zak en laat het 30 minuten rusten. Daardoor wordt de kleefstof in het graan elastisch. Rol op een oppervlakte met wat bloem het deeg zoveel mogelijk open zonder het de scheuren. Je moet door het deeg heen kunnen zien. Rol het voorzichtig op de deegrol om het om te keren. Indien je een pastamachine bezit kun je die ook gebruiken om het deeg te rollen en te verknippen. Snijd met een scherp mes de pasta in stroken om tagliatelle te maken,of rol de pasta om een buis en snijd schuin. Je kunt talloze andere vormen maken- snijd hem in grote rechthoekige vormen voor lasagne of in vierkanten voor gevolde ravioli. Zelfgemaakte pasta moet ongeveer 10 minuten drogen vooraleer het gekook kan worden. Laat het drogen op een zuivere droge keukenhanddoek of hang het over een geimproviseerde wasdraad om te drogen. Om verse pasta te koken heb je 1.8 tot

3.5 liter water nodig voor 300 gr pasta. Gebruik een grote kookpan of iets van de grote van een snelkookpan om hem te bereiden. Kook de pasta desnoods in verschillende keren in een kleinere pan. Roer van tijd tot tijd en dek gedeeltelijk af. De pasta is gaar wanneer hij boven drijft.

Zelfgemaakte Pasta is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept